Vesilahti

Vesilahden metsäopetuspolulla voi tutustua metsään ja kansantarinoihin

Anttilanvuoren kuntopolku ja Rautialan metsässä kulkeva luontopolku ovat kaikille vesilahtelaisille tuttuja virkistysalueita. Vesilahden asukasluku kasvaa vuosittain kovasti ja asutus valtaa pian Kirkonkylällä metsät, myös vanha luontopolku uhkaa jäädä asutuksen alle.

Jotta kuntalaiset voisivat jatkossakin liikkua metsän siimeksessä ja kokea luonnon rauhaa, päätettiin yhteistyössä metsäkeskuksen kanssa toteuttaa Vesilahteen uusi luontopolku, joka kulkee pääasiassa kuntopolkua pitkin. Reitin varteen on sijoitettu tietoa metsästä ja luonnosta, perinteisiä kansantarinoita ja uskomuksia unohtamatta.

Reitin varrella voit tutustua ämmänhautaan ja sen mielenkiintoiseen tarinaan, opetella arvioimaan puun pituuden ja jokamiehenoikeudet. Reitti on opettava ja samalla mielenkiintoinen. Maasto on erittäin helppokulkuinen ja sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Kirkonkylän koulua ja päiväkoteja.

Toivotaan, että Kirkonkylä säilyttäisi maalaismaisen luonnon ja tarjoaisi jatkossakin kuntalaisille paikan liikkua luonnossa. Metsäopetuspolku on noin 3 km pitkä reitti, mutta tarjoaa hyvän mahdollisuuden esimerkiksi lapsiperheille tutustua luontoon.

Matkan varrella on paljon kaunista ja näkemisen arvoista maastoa, varsinkin jos malttaa hetkiseksi pysähtyä ja tuumailla, katsella ja kuunnella.

Sari Juuti
liikunta- ja nuorisosihteeri
Vesilahden kunta

Lataa aineisto tästä mukaasi:

Vesilahden metsäopetuspolun teksti
Vesilahden metsäopetuspolun kartta

Päivitetty 7.4.2014