Sastamala (Vammala)

Vammalan metsäopetuspolulla pääsee liikkumaan kesät, talvet

Vammalan koulujen käyttöön tarkoitettu metsäopetuspolku on suunniteltu ja toteutettu vuoden 2005 aikana osana Pirkanmaan metsäkeskuksen, Joutsenten reitti ry:n ja Suomen metsäsäätiön rahoittamaa Metsätietoa kouluihin Joutsenten reitillä -hanketta. Opetuspolun kohdeopasteet ja tehtävät on laatinut Tampereen ammattikorkeakoulun metsätalousinsinööriopiskelija Outi Taipale osana projektiopintojaan.

Metsäopetuspolun toteutuksessa taustatukena oli työryhmä, johon kuuluivat vapaa-aikatoimenpäällikkö Veli-Matti Tapio ja kaupunginpuutarhuri Reijo Saari Vammalan kaupungilta, biologian ja maantieteen opettaja Anita Lindqvist Sylvään koululta, toiminnanjohtaja Pertti Linnainmaa Sastamalan metsänhoitoyhdistyksestä, opiskelija Outi Taipale Tampereen ammattikorkeakoululta ja projektipäällikkö Minna Rautalin Pirkanmaan metsäkeskuksesta. Lähtöopastetaulujen graafisesta suunnittelusta vastasi Jorma Anttoora Pirkanmaan metsäkeskuksesta. Suuri kiitos myös kaikille muille metsäopetuspolun toteuttamiseen myötävaikuttaneille!

Sastamalan Vammalan metsäopetuspolku sijaitsee Vinkin alueella, jota on kehitetty etenkin talvikäyttöön. Metsäopetuspolun avaaminen auttanee osaltaan myös polun kesäkäytön lisäämistä. Polun tekemisen myötä alueelle saadaan myös upouusi taukopaikka, johon metsäretki on luontevaa päättää.

Metsäopetuspolulle voi lähteä tutustumaan kahdesta eri pisteestä, Vinkin palloiluhallilta Roismalasta tai Äijänkiven levähdysalueelta vanhan Turuntien varrelta käsin. Lähtöpisteissä on opastetaulut, ja polun varrelle sijoitetut rastipisteet on merkitty numerotolpin. Kohdeopastetekstit voi tulostaa mukaan metsäretkelle tältä sivustolta.

Koulujen lisäksi metsäopetuspolku tarjoaa myös muille kaupungin asukkaille ja luonnossa liikkujille mielenkiintoisen mahdollisuuden tutustua metsäluontoon.

Vammalassa 26.9.2005

Minna Rautalin
projektipäällikkö
Metsätietoa kouluihin Joutsenten reitillä -hanke
Pirkanmaan metsäkeskus

Lataa aineisto tästä mukaasi:

Vammalan metsäopetuspolun kartta ja teksti
Vammalan metsäopetuspolun kartta

Päivitetty 21.5.2014